Personvernerklæring

Hvorfor behandler vi personopplysninger?

Vi samler inn og behandler personopplysninger for å kunne tilby besøkende på våre nettsider de tjenester og produkter de etterspør. Vi ønsker også å tilby bedre og mer relevant innhold til den enkelte kunde, samt skape gode og langvarige relasjoner til våre eksisterende kunder.

Når behandler vi personopplysninger?

Nedenfor finner du en liste over når og hvordan vi behandler personopplysninger i de enkelte tilfellene. Merk at all behandling er basert på samtykke, med unntak av inngåelse av avtale om levering av ERP/nettbutikk, hvor enkelte opplysninger må gis for å kunne benytte våre tjenester.

Nyhetsbrev:

Hvor: www.hydranorge.no.
Hva lagres: E-postadresse.
Bruksområde for personopplysninger: For å sende ut nyhetsbrev.
Lagringstid: På ubestemt tid. Til du melder deg av nyhetsbrevet/ber om sletting.
Behandlingsgrunnlag: Samtykke.
Sikkerhet: Database og tilkobling til denne er kryptert.
Databehandler (tredjepart): Hubspot, Inc. (Amerikansk selskap utenfor EU/EØS), Mailchimp.

Levering av ERP/nettbutikk:

Hvor: admin.hydraglobe.com
Hva lagres: Fornavn, etternavn, telefonnummer, e-post, gateadresse, postnummer og sted. Firmanavn, organisasjonsnummer og organisasjonsform kreves også.
Bruksområde for personopplysninger: For å opprette en avtale mellom Hydra og bedriften må identiteten til bestilleren og bedriften bekreftes. Kontaktopplysningene benyttes i tillegg til å sende ut faktura for avtaleperioden, og for å kunne kontakte bedriften eller enkeltpersonen i forbindelse med kundeforholdet.
Lagringstid: Personopplysningene lagres så lenge du har en kontrakt med Hydra Norge. Etter en eventuell oppsigelse vil butikken parkeres, og tilhørende brukeropplysninger slettes.
Behandlingsgrunnlag: Nødvendig for avtaleinngåelse.
Sikkerhet: Database og tilkobling til denne er kryptert. Kontakt personvernombud for ytterligere informasjon om krypteringsstandarder og sikkerhet.
Behandlingsansvarlig: Hydra Norge AS
Databehandler (tredjepart): Ingen tredjepart.

Kontaktskjema/kundehenvendelser:

Hvor: Kontaktskjema på www.hydranorge.no
Hva lagres: Fornavn, etternavn, telefonnummer, e-post + henvendelse.
Bruksområde for personopplysninger: Informasjonen benyttes for å kunne svare deg på din henvendelse. Dersom du tidligere har sendt inn en henvendelse registrert på samme navn, telefonnummer eller e-postadresse vil vi kunne se henvendelseshistorikken din. Dette gjør vi for å kunne svare bedre på dine spørsmål, særlig dersom de er relatert til tidligere henvendelser.
Lagringstid: Informasjonen tilknyttet din henvendelsene lagres så lenge det er nødvendig for å kunne besvare dine henvendelser.
Behandlingsgrunnlag: Samtykke.
Sikkerhet: Database og tilkobling til denne er kryptert. Kontakt personvernombud for ytterligere informasjon om krypteringsstandarder og sikkerhet.
Databehandler (tredjepart): Hubspot, Inc. og i Google e-postklient (Amerikanske selskaper utenfor EU/EØS), mailchimp.

Bruk av informasjonskapsler (Cookies)

Hva er cookies og hva brukes de til?
Hydranorge.no (og deres underdomener, herunder også hydraglobe.com) benytter informasjonskapsler (cookies), som de fleste andre nettsider og nettbutikker, og i henhold til norsk lovgivning. En cookie er data som lagres i din nettlesers internminne, som skal gi deg en bedre og mer relevant brukeropplevelse ved besøk på en nettside. Hydranorge.no bruker cookies blant annet for å kunne gi deg en enklere og bedre brukeropplevelse. Vi bruker også cookies til statistikk for å lære om hva våre kunder er opptatt av, slik at vi kan gjøre nettsidene våre enda mer brukervennlige.

 

Hva slags informasjon lagres?
I informasjonskapslene vil det bli lagret opplysninger om: IP adresse, valgt nettleser, operativsystemer, hvilken bredbåndsleverandør man benytter, samt data over besøkte undersider og dato/tidspunkt for besøket. Vi lagrer aldri informasjon som kan identifisere brukeren.

 

Slik kan du unngå cookies?
Om du ønsker å unngå bruk av cookies kan du stille inn din nettleser til å ikke akseptere cookies automatisk. Se webleserens hjelpesider for innstillinger. Vær oppmerksom på at om du velger å utelukke cookies, vil flere av funksjonene på hydranorge.no ikke fungere.

 

Opplysningene vil aldri bli utlevert eller stilt til disposisjon for tredjepart utenfor vårt konsern. Utenforstående kan bare få innsyn i opplysningene dersom dette er nødvendig for å utføre bestemte tjenester for Hydra Norge.

 

Ved å bruke nettsiden Hydranorge.no samtykker du til bruk av informasjonskapsler.
Vi tilbyr en e-postliste for å motta ulike typer informasjon og tilbud. Det er frivillig å motta dette, og man må eksplisitt melde seg inn i forbindelse med registrering eller på kontosidene. Det er også enkelt å melde seg ut fra e-postlisten ved å klikke på en link i eposten.

Hva er Hydra Norge behandlingsgrunnlag?

 

Hydra Norge AS (via hydranorge.no) behandler enkelte typer personopplysninger. Hvilke typer data vi behandler finner du i oversikten ovenfor. Vårt behandlingsgrunnlag er i de fleste tilfeller samtykke, med ett unntak. Dette betyr at vi samler inn og behandler personopplysninger basert på samtykke fra den registrerte.

 

Behandling av enkelte typer personopplysninger utenfor EU og EØS

 

Hydranorge.no (Hydra Norge AS) behandler enkelte typer data utenfor EU og EØS, hos en tredjepartsleverandør av tekniske løsninger. I listen over personopplysninger som behandles (se “Når behandler vi personopplysninger?”) finnes det detaljer om hvilke opplysninger som delvis behandles utenfor EU/EØS. Disse opplysningene håndteres fra Norge, men er lagret i salgsverktøyet Hubspot, med hovedkontor i Cambridge, Massachusetts (USA), samt i Googles e-postklient (Gmail), med hovedkontor i Googleplex, Mountain View, California (USA).

Behandling av opplysninger om EU- og EØS-borgere i USA er godkjent av Europakommisjonen, gjennom en avtale om tilstrekkelig beskyttelsesnivå for personopplysninger, kalt EU-US Privacy Shield.

Håndtering av disse personopplysningene hos Hubspot og Google omfatter kun lagring, og videre håndtering av opplysningene foretas fra Norge, med Hubspot og Google som verktøy.

Dine rettigheter

Tilgang til egne personopplysninger:
Dersom du er registrert i våre systemer har du rett til å få tilgang til dataene vi har om deg, skulle du ønske det. Dette innebærer at du kan få dataen tilsendt, eller du kan bli informert om hvor du kan finne disse dataene. I noen tilfeller kan vi bli nødt til å be om ytterligere opplysninger om deg for å kunne bekrefte identiteten din før du får tilgang. Kontakt behandlingsansvarlig eller personvernombud dersom tilgang er ønskelig.

 

Retting av egne personopplysninger:

Dersom du er registrert i våre systemer, og oppfatter at vi har registrert feilaktige opplysninger om deg, har du rett til å få disse dataene rettet, eller du kan få tilgang til å rette disse selv. I noen tilfeller kan vi bli nødt til å be om ytterligere opplysninger om deg for å kunne bekrefte identiteten din før du får tilgang. Kontakt behandlingsansvarlig eller personvernombud dersom retting er ønskelig.

 

Sletting av egne personopplysninger:

Dersom du er registrert i våre systemer, men ønsker at vi sletter opplysningene vi har om deg, har du rett til dette. Vi kan slette dataene for deg. Vi tar forbehold om at det i enkelte tilfeller kan foreligge grunner som gjør at dataen ikke umiddelbart kan slettes, dersom du har inngått en kontrakt med oss, og disse dataene er nødvendige for opprettholdelse av denne kontrakten. I noen tilfeller kan vi bli nødt til å be om ytterligere opplysninger om deg for å kunne bekrefte identiteten din før du får tilgang. Kontakt behandlingsansvarlig eller personvernombud dersom sletting er ønskelig.

 

Begrense behandling av egne personopplysninger:

Dersom du er registrert i våre systemer, og ønsker å begrense behandlingen av dine personopplysninger, har du rett til å be om dette. Du kan be om at enkelte behandlingsformer opphører, eller du kan be om at vi avslutter all behandling. Vi tar forbehold om at det i enkelte tilfeller kan foreligge lovmessige grunner som gjør at slik begrensning av behandling ikke kan utføres. Sletting av data kan da gjerne være et alternativ, dersom generell begrensning ikke er mulig etter gjeldende regelverk. I noen tilfeller kan vi bli nødt til å be om ytterligere opplysninger om deg for å kunne bekrefte identiteten din før vi kan utføre endringene. Kontakt behandlingsansvarlig eller personvernombud dersom begrensning av behandling er ønskelig.

 

Dataportabilitet:

Dersom du er registrert i våre systemer, og innsamlingen og behandlingen av disse personopplysningene utføres automatisk og er basert på samtykke, har du rett til å overføre disse opplysningene til andre leverandører. Du kan etterspørre dette fra oss, og du har da rett til å motta disse opplysningene i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinleselig format. Du kan også ha rett til å få disse dataene overført direkte fra oss til en annen leverandør, dersom dette er teknisk mulig. I noen tilfeller kan vi bli nødt til å be om ytterligere opplysninger om deg for å kunne bekrefte identiteten din før vi kan utføre dette. Kontakt behandlingsansvarlig eller personvernombud dersom flytting eller overføring av dine personopplysninger er ønskelig. Hjelp til portering av informasjon kan medføre kostnader for den som bestiller.

 

Trekke samtykke til behandling av egne personopplysninger:

Med unntak av en inngått avtale om levering av ERP/nettbutikk, er all behandling av personopplysninger hos Hydra Norge begrunnet i et samtykke. Du har rett til å trekke ditt samtykke når som helst, og behandlingen av disse personopplysningene til det aktuelle formålet skal da opphøre. Dersom opplysningene kun benyttes til det formålet du trekker ditt samtykke fra, skal opplysningene også slettes. I noen tilfeller kan vi bli nødt til å be om ytterligere opplysninger om deg for å kunne bekrefte identiteten din før vi kan utføre dette. Kontakt behandlingsansvarlig eller personvernombud dersom du ønsker å trekke ditt samtykke til en eller flere behandlinger av personopplysninger.

 

Klage på behandling av egne personopplysninger:

Dersom du ønsker å klage på måten opplysningene dine behandles på, eller annet relatert til dine personopplysninger, har du rett til det. Vi håper du ønsker å sende en e-post eller på annen måte kontakte vårt personvernombud (kontaktopplysningene til personvernombudet finner du øverst på denne siden). Han jobber hos oss for å ivareta dine rettigheter, og hjelper deg med det du måtte lure på.

Du har også rett til å kontakte Datatilsynet dersom du er uenig i avgjørelser eller behandlingsmåter hos Hydra Norge AS (Hydranorge.no).

Behandlingsansvarlig:

Hydra Norge AS
Alf Kristian Amundsen
Tlf: 91 74 39 33
Epost: aka@hydranorge.no
Borgeskogen 47, 3160 Stokke

Personvernombud:

Marius Hermansen
Tlf: 41 91 85 32
Epost: marius@hydraglobe.com
Borgeskogen 47, 3160 Åsgårdstrand